آسانسور کششی:
این آسانسور از جمله قدیمی ترین و پر استفاده ترین مدل های آسانسور است که هم کاربرد خانگی و هم کاربرد تجاری دارد. در این آسانسورها برای جا به جایی از سیم بکسل، وزنه و فلکه استفاده می شود. نحوه عملکرد این بالابر بر اساس نیروی گیربکس و الکتروموتور است و کابین آن به واسطه چند رشته طناب فولادی که همان سیم بکسل است به وزنه تعادل وصل می گردد.
این موضوع اهمیت بسیاری در تأمین امنیت آسانسور در مقابل اتفاقات ناخوشایند دارد. اگر آسانسور به صورت منظم بازرسی شود، هرگونه مشکل در سیم بکسل میتواند تشخیص و اصلاح شود. حتی در صورت حادثه نیز سیستمهایی هستند که میتوانند سرعت آسانسور را کنترل و از وقوع اتفاقات غیر منتظره جلوگیری کنند. این آسانسورها از لحاظ شکل به دو نوع شیشه ای و بسته تقسیم بندی می شوند.
انواع آسانسور کششی:
• آسانسور روملس
این محصول، آسانسور کششی بدون موتورخانه نام دارد. موتور آسانسور کششی روملس در داخل چاهک قرار دارد و جایگزین مناسبی برای آسانسورهای قدیمی و سنتی می باشد.
از مزایای آسانسور روملس می توان به نصب سریع آسانسور، کم حجم بودن قطعات و لوازم، انجام سرویس راحت، دسترسی آسان به تمام تجهیزات در داخل چاه آسانسور، کاهش چشمگیر در مصرف برق، صدای ترمز خیلی کم و سازگاری با محیط زیست اشاره کرد.
• آسانسور کششی گیربکس
اینگونه از آسانسورها دارای گیربکسی هستند که به موتور متصل است و چرخی را که سیم بکسل را به حرکت در آورد را میراند. اینگونه از آسانسورها می توانند به سرعتی بین ۱.۷ تا ۲.۵ متر بر ثانیه دست یابند. حداکثر مسافتی که آسانسورهای کششی گیربکس میتوانند طی کنند حدود ۷۶ متر است. بنابراین اینگونه از آسانسورها برای ساختمانهای کوتاه تا نیمه مرتفع مناسب است. حداکثر وزنی که آسانسورهای گیربکس میتوانند تحمل کنند حدود ۱۳۶۰۰ کیلوگرم است. هزینهی نصب اینگونه از آسانسورها به نسبت نوع گیرلس کمتر است.
انواع موتورهای گیربکس
• موتور الکتریکی
• گیربکس
• فلکه گیربکسی
• ترمز الکتریکی
مزایای آسانسور کششی
- امکان استفاده از این آسانسورها در ساختمان های مرتفع و با سرعت بالا وجود دارد.
- سیستم فرمان آسانسورهای کششی ساده است.
- نصب اینگونه آسانسورها سریع انجام می شود.
- امکان کنترل گروهی آسانسور ها کنار هم وجود دارد.